Termeni și condiții

Site-ul https://Fizicaliceu.com  este un Site aflat in proprietatea exclusiva a societatii DOBROTA COSTIN-IONUT – INTREPRINDERE INDIVIDUALĂ (DCI-II), cu sediul in Onești, Str. Daciei nr. 4B/2, judetul Bacău, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului sub nr. F4/525/25.04.2018 si avand CUI 39666595, „Activități de dervicii support pentru învățământ” denumita in cele ce urmeaza Furnizorul. Folosirea, vizitarea si cumpararea produselor de pe site-ul Fizicaliceu.com  implica acceptarea urmatorilor termeni si conditii de catre toti clientii.

REFERITOR LA ACCESARE

Este interzisa accesarea site-lui cu programe de download automat fara permisiunea expresa din partea noastra. Efectuarea de stress-testuri de catre terte parti fara acordul nostru este considerat atac informatic, conform legislatiei in vigoare. Ne rezervam dreptul de a stoca logurile complete si de a intreprinde masurile legale impotriva persoanelor sau firmelor care abuzeaza accesul la site in mod automat, programatic si neautorizat.

Utilizarea prezentului Site presupune:

(a) acceptarea termenilor si conditiilor vanzarii, respectiv cumpararii produselor si/sau serviciilor, insemnand continutul concret al raportului juridic;

(b) prelucrarea de date cu caracter personal potrivit Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulaţie a acestor date și de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor – GDPR).

REFERITOR LA CLIENTI SI COMENZI

Raportat la prezentul, Clientul este persoana care acceseaza Site-ul, indiferent de motive, indiferent daca si-a creat un cont pe Site sau nu si care beneficiaza de serviciile oferite prin intermediul acestuia.

Accesarea, vizualizarea sau utilizarea Site-ului, sau a unor parti ale acestuia implica acceptarea de catre Client a termenilor si conditiilor stipulate in prezentul Acord. Acordul de utilizare si comanda produce efecte juridice intre Client si Fizicaliceu.com . Acceptarea se considera fara rezerve. Se vor respecta termenii si conditiile acestui Acord pentru accesarea sau utilizarea Site-ului, precum si pentru actualizarea, modificarea, completarea sau schimbarea ulterioara adusa acestui Site.

Fizicaliceu.com isi rezerva dreptul de a actualiza termenii si conditiile prezente fara o notificare prealabila a persoanelor care utilizeaza Site-ul, modificarile intrand in vigoare de la momentul publicarii lor pe Site. Este obligatia Clientilor de a verifica periodic clauzele cuprinse in rubrica „termeni si conditii”.

Fizicaliceu.com isi rezerva dreptul de a opera modificari de continut, forma, asezare, preturi, produse, fara a fi necesara anuntarea in prealabil a Clientilor despre acestea.

Toate persoanele care acceseaza prezentul site declara pe propria raspundere ca au minim 16 ani, putand contracta in mod valabil in conditiile mai jos mentionate. Termenii si conditiile din prezentul constituie un contract intre partile implicate, avand putere de lege intre acestea. Orice persoana care nu intelege sau nu este de acord cu acestea este invitata sa paraseasca de indata acest site.

In cazul in care Clientul nu este de acord si/sau nu accepta si/sau isi revoca acceptul dat pentru prezentul, acesta are dreptul de a renunta la accesul la serviciile oferite prin intermediul Site-ului, la primirea de newsletter/ alerte/ notificari din partea Fizicaliceu.com , fara nicio garantie ulterioara din partea Fizicaliceu.com . La primirea unei notificari in acest sens din partea Clientului, in scris, Fizicaliceu.com va sterge toate datele care fac referire la acesta, din baza sa de date, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese.

Clientul poate reveni oricand asupra deciziei sale de a fi de acord si/sau a accepta prezentele clauze, sub forma in care acestea vor fi disponibile in acel moment.

Clientul nu poate sa revoce acordul exprimat cu privire la prezentele clauze pe perioada derularii unei comenzi (de la momentul plasarii comenzii pana la primirea produselor si achitarea acestora) sau pana in momentul in care acesta nu va achita contravaloarea tuturor comenzilor neonorate fata de Fizicaliceu.com .

Incalcarea termenilor si conditiilor conduce la incetarea imediata a tuturor relatiilor dintre partile contractante si la stergerea contului persoanei care se face responsabila de incalcare, indrituind Fizicaliceu.com sa procedeze la toate mijloacele legale avute la dispozitie pentru recuperarea prejudiciului astfel creat.

Clientul este singurul responsabil pentru toate activitatile intreprinse pe Site. De asemenea, acesta raspunde pentru orice daune materiale, intelectuale sau electronice, sau de orice alta natura produse Site-ului, continutului, serviciului, imaginii Fizicaliceu.com , sau a produselor comercializate de aceasta sau oricarui tert cu care Fizicaliceu.com are incheiate contracte, in conformitate cu legislatia romana in vigoare.

Fizicaliceu.com nu poate fi trasa la raspundere pentru pierderi, deprecieri sau pentru cheltuieli directe sau indirecte, datorate oricarei greseli sau intarzieri in implementarea obligatiilor, datorate oricarui eveniment sau circumstante aflate in afara controlului Fizicaliceu.com, incluzand, dar nelimitandu-se la cazuri de forta majora sau caz fortuit si intreruperi de curent electric, defectiuni ale echipamentelor, sau alte situatii asemanatoare.

Este interzisa furnizarea de date false sau incomplete cand se completeaza o comanda, caz in care ne rezervam dreptul de a intreprinde masuri legale impotriva persoanelor in cauza.

Definitii:

 1. Servicii – servicii de prezentare si comercializare electronica a produselor apartinand Fizicaliceu.com in vederea acordarii posibilitatii Clientului sa cumpere produse folosind mijloace exclusiv electronice, incluzand si alte mijloace de comunicare la distanta.
 2. Client – persoana care acceseaza Site-ul, indiferent de motive, indiferent daca si-a creat un cont pe Site sau nu, si care beneficiaza de serviciile oferite prin intermediul acestuia;
 3. Continutul se refera la:
  • toate informatiile prezentate pe Site care pot fi vizualizate sau accesate de catre Clienti, precum si orice imagine, grafica, dinamica sau statica, descriere, caractere, pozitionare a acestora, interfata, etc.;
  • continutul oricarui e-mail trimis Clientului de catre Fizicaliceu.com , generat automat sau particularizat, prin mijloace electronice si/sau orice alt mijloc de comunicare disponibil;
  • orice informatie adusa la cunostinta Clientului de catre un prepus al Fizicaliceu.com prin orice mijloc de comunicare;
  • informatii referitoare la produsele, serviciile si/sau tarifele practicate de Fizicaliceu.com ;
  • date referitoare la Client sau alte date privilegiate ale acestuia.
 4. Termeni si Conditii – clauzele stipulate in prezenta sectiune, denumite si “Acord”, “Clauze”, “Prezentul”.
 5. Contract la distanta – conform O.U.G. 34/2014 art. 2 pct. (7): orice contract incheiat intre un profesionist si un consumator in cadrul unui sistem de vanzari, sau de prestare de servicii la distanta organizat, fara prezenta fizica simultana a profesionistului si a consumatorului, cu utilizarea exclusiva a unuia sau a mai multor mijloace de comunicare la distanta, pana la si inclusiv in momentul in care este incheiat contractul;
 6. Durata contractului – prezentul contract se incheie intre Client si Furnizor pe o perioada nelimitata, pana in momentul denuntarii sau rezilierii sale de catre una dintre parti. Fiecare comanda plasata de Client prin intermediul Site-ului reprezinta o forma de executare a prezentului contract.
 7. Newsletter / Alerta – buletin de informare periodic, exclusiv electronic, respectiv posta electronica (e-mail, SMS) trimis de Furnizor cu referire la produsele, serviciile si/sau promotiile desfasurate de catre acesta intr-o anumita perioada, fara nici un angajament din partea Fizicaliceu.com cu referire la informatiile continute.

Politică de livrare a produselor/serviciilor

Orice persoana interesata poate plasa o comanda, completand formularul de comanda din sectiunea speciala in acest sens. Aceasta metoda este preferabila deoarece produsele sunt identificate clar si sigur si aveti acces in permanenta la efectuarea unei asemenea comenzi, programul de plasare a acestora fiind NON – STOP.

Inregistrarea fiecarei persoane se va face utilizand date concrete, corecte si valide, completand toate campurile solicitate. In situatia in care adresa de facturare este diferita de cea de livrare, acest lucru se va mentiona expres.

Clientul poate realiza comanda prin adaugarea produsului/ produselor dorite in cosul de cumparaturi. Clientul este rugat sa verifice cu atentie sporita produsele si cantitatile afisate in cos, acestea reprezentand comanda finala. Dupa verificare, Clientul trebuie sa apese pe butonul “Finalizare Comanda”, prin aceasta Clientul recunoscand in mod expres ca aceasta comanda implica o obligatie de plata a comenzii plasate. Odata inserat in cosul de cumparaturi, un produs este disponibil pentru cumparare in masura in care exista stoc pozitiv pentru acesta. Adaugarea unui produs in cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii comenzii sau a duratei indelungate de la momentul adaugarii in cos pana la momentul finalizarii comenzii, nu atrage dupa sine rezervarea automata a acestuia.

Clientul intelege ca exista posibilitatea ca produsele prezentate pe site sa nu mai fie disponibile, la momentul plasarii comenzii. Acesta intelege ca exista posibilitatea ca imediat anterior plasarii comenzii sa fie inregistrate o serie de comenzi care sa conduca la epuizarea stocului. In situatia in care Clientul nu mai este interesat de livrarea produsului la momentul indicat de Furnizor, acesta dintai poate renunta la comanda plasata. In cazul in care nu exista stoc disponibil pentru o parte din produsele comandate, restul produselor din comanda plasata, care se regasesc in stoc urmeaza a fi livrate cu acordul Clientului.

Prin finalizarea comenzii, Clientul declara si garanteaza ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de achizitie, sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii comenzii si agreeaza sa fie contactat de Fizicaliceu.com prin orice mijloc declarat, in cazul in care se impune acest lucru.

Clientul declara ca intelege dreptul Furnizorului de a denunta unilateral comanda efectuata de catre cel dintai, ulterior trimiterii unei notificari prealabile adresate Clientului, fara nicio obligatie ulterioara a vreunei parti fata de cealalta sau fara ca vreo parte sa poata sa pretinda celeilalte daune-interese in urmatoarele cazuri:

 • Datele furnizate de catre Client sunt incorecte, incomplete sau nereale;
 • Clientul, prin activitatea sa pe site a produs sau poate produce daune de orice natura sau prejudiciaza in orice fel Furnizorul si/sau partenerii acestuia;
 • Furnizorul a incercat mai mult de doua incercari de livrare consecutive, fara succes;
  • Orice modificari cu privire la datele precizate de Client in sectiunea aferenta contului sau vor opera incepand cu urmatoarea comanda efectuata ulterior modificarilor. Pentru comenzile aflate in derulare, datele initial furnizate vor fi cele utilizate pentru livrarea produselor.
  • Ulterior plasarii comenzii, Clientul va primi un email care se genereaza automat, prin care ii este confirmata inregistrarea comenzii. Acest email nu reprezinta o garantie a faptului ca produsele comandate se regasesc pe stoc in cantitatile dorite, acest lucru urmand a fi confirmat sau infirmat printr-un mail/SMS/telefon ulterior, primit de la Furnizor.

Produse si servicii

Furnizorul poate afisa pe site informatii despre produse, servicii si/sau promotii practicate de catre acesta sau de catre oricare alt tert cu care Fizicaliceu.com  are incheiate contracte de parteneriat, intr-o anumita perioada si in limita stocului disponibil.

Pretul produselor este cel afisat in lei si acesta nu poate fi achitat decat in aceasta moneda.

Fizicaliceu.com isi rezerva dreptul de a modifica tarifele practicate pentru produsele si/sau serviciile disponibile pe site fara notificarea in prealabil a Utilizatorului sau Clientului.

Pretul de achizitie al produselor si serviciilor este cel din momentul emiterii comenzii, in limita stocului disponibil. Primirea unui nou stoc, ulterior emiterii unei comenzi nu garanteaza implicit acelasi pret de achizitie.

Pretul de achizitie al produselor si serviciilor promotionale este cel din momentul emiterii comenzii, in limita stocului disponibil si/sau al perioadei promotionale, in cazul in care aceasta este definita.

Pretul de achizitie al produselor sau serviciilor dintr-o comanda emisa nu se poate modifica la un moment ulterior emiterii acesteia decat cu acordul partilor.

Fizicaliceu.com isi rezerva dreptul de a anula Comenzile pentru Produse si Servicii care sunt afisate pe site ca urmare a unor erori tehnice, sau care, din cauza unor erori tehnice prezinta preturi evident eronate/derizorii pentru produse.

Clientul poate renunta la produsele si serviciile achizitionate prin comanda, numai in perioada de timp cuprinsa intre emiterea comenzii si transformarea acesteia in contract, doar in cazul in care metoda de plata aleasa de acesta este ramburs.

Promotiile si reducerile se aplica doar in perioada mentionata pe materialele de promovare, iar preturile se calculeaza conform conditiilor stipulate in cadrul acestora.

In cazul returnarii produselor aflate in promotie: daca prin inlaturarea unui/unor produse nu se mai respecta conditiile stipulate pe materialele de promovare, pretul produsului/produselor ramase in comanda se calculeaza fara aplicarea promotiei!

Politică de retur/anulare

Clientul Fizicaliceu.com poate returna produsele achizitionate prin intermediul unui Contract la distanta, in urmatoarele situatii:

1. Produsul nu este conform cu specificatiile de pe site

2. Coletele prezinta deteriorari severe

3. Produsele au fost livrate gresit si nu corespund comenzii lansate de catre Client (difera cantitatea, titlul, editura)

4. „Consumatorul are dreptul de a denunta unilateral contractul la distanta, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului. Singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor“ conf. O.U.G ( Ordonanta de urgenta a Guvernului ) nr. 34/2014, pentru persoanele fizice ce achizitioneaza produse din site-uri, folosind tehnicile de comunicare la distanta, aplicandu-se definitiile cuprinse in O.U.G ( Ordonanta de urgenta a Guvernului ) nr. 34/2014.

5. Clientul este obligat sa notifice Furnizorului Fizicaliceu.com , intentia sa de a returna produsele achizitionate, prin orice mijloc de comunicare scrisa (e-mail/telefon/SMS ) in termen de maximum 14 zile calendaristice de la primirea produselor si/sau serviciilor, in conformitate cu prevederile mentionate la punctul (4).

6. Clientului care a notificat Fizicaliceu.com  conform punctelor (2) si (3), ii revine responsabilitatea de a se asigura ca produsele la care a facut referire vor fi returnate la Fizicaliceu.com in maximum 14 zile calendaristice de la data expedierii notificarii, in caz contrar Fizicaliceu.com considerand cererea nefondata/invalida. Clientul Fizicaliceu.com nu poate returna produsele achizitionate prin intermediul unui Contract la distanta si/sau nu poate pretinde oricare alte daune-interese/despagubiri, in urmatoarele scopuri sau situatii :

a) inlocuirea produsului achizitionat cu un alt produs cu alte specificatii sau de un tip diferit;

b) cererea de returnare in cazul prevazut la punctele (2)sau (3) cauzata de oricare situatie prevazuta la punctul (1) are data de expediere care depaseste perioada de 14 zile calendaristice prevazute conform punctului (4), din ziua lucratoare urmatoare datei contractului onorat.

c) in cazul returnarii produsului pentru una dintre cauzele declarate la punctul (1), produsul returnat nu este in aceeasi stare in care a fost livrat (in ambalajul original cu toate etichetele intacte si documentele care l-au insotit, coperta si/sau paginile intacte, fara a prezenta urme de indoiri, pete)

7. In cazul rambursarii contravalorii produsului, aceasta se va face in cel mult 14 de zile de la data receptionarii produselor, prin virament bancar. Clientul suporta costul direct al returnarii produselor si este responsabil de integritatea produsului pana la intrarea in posesia Fizicaliceu.com .

8. NU utilizati un produs daca va gânditi sa il returnati! Dreptul de retragere exista pentru a va permite sa examinati produsul asa cum ati face-o într-un magazin, nu pentru a va oferi 14 zile de utilizare gratuita.

DREPTURI DE AUTOR (COPYRIGHT)

Intregul continut al paginii Culegeri (texte, imagini, coperti, grafice, elemente de grafica web, scripturi etc.) este proprietatea Fizicaliceu.com, a asociatilor sau partenerilor sai si este protejat conform Legii drepturilor de autor si a altor legi privind dreptul de proprietate intelectuala. Imaginile pot contine watermark-uri care permit identificarea autenticității copyrightului.

Combinarea acestora (design-ul site-ului) este proprietatea exclusiva a Fizicaliceu.com si este protejata de aceleasi legi. Folosirea fara acordul scris a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legilor in vigoare.

Preluarea informatiilor despre produse (texte sau imagini) fara acordul scris al Fizicaliceu.com este considerata furt si poate atrage masurile legale corespunzatoare.

SOLUTIONAREA LITIGIILOR

Furnizarea serviciilor noastre, termenii si conditiile site-ului vor fi guvernate si interpretate in conformitatea cu legislatia romaneasca si orice litigiu care rezulta va fi solutionat pe cale amiabila, prin mediere, sau prin recurgerea la instantele judecatoresti competente.

Este dreptul utilizatorului de a se adresa ANPC in legatura cu eventualele nemulțumiri la adresa produselor/serviciilor Fizicaliceu.com.

Fiind de acord cu Termenii si conditiile site-ului www.Fizicaliceu.com clientul isi asuma in totalitate aceste riscuri.

Forta majora exonereaza de raspundere partea care o invoca.

Informații privind siguranța datelor clienților

Definitii in sensul Regulamentului nr.679/2016:

 • “date cu caracter personal – inseamna orice informatii privind o persoana fizica identificata sau identificabila („persoana vizata”); o persoana fizica identificabila este o persoana care poate fi identificata, direct sau indirect, in special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un numar de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identitatii sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale;
 • “prelucrare” – inseamna orice operatiune sau set de operatiuni efectuate asupra datelor cu caracter personal sau asupra seturilor de date cu caracter personal, cu sau fara utilizarea de mijloace automatizate, cum ar fi colectarea, inregistrarea, organizarea, structurarea, stocarea, adaptarea sau modificarea, extragerea, consultarea, utilizarea, divulgarea prin transmitere, diseminarea sau punerea la dispozitie in orice alt mod, alinierea sau combinarea, restrictionarea, stergerea sau distrugerea;
 • “consimtamant al persoanei vizate” – inseamna orice manifestare de vointa libera, specifica, informata si lipsita de ambiguitate a persoanei vizate prin care aceasta accepta, printr-o declaratie sau printr-o actiune fara echivoc, ca datele cu caracter personal care o privesc sa fie prelucrate;

In baza comenzii inregistrate de catre client pe site-ul companiei, se considera ca a fost incheiat un contract la distanta intre clientul persoana fizica si/sau juridica si DCI-II, pentru a carui executare este necesara prelucrarea datelor cu caracter personal (art.6, alin.(1), lit.”b”), caz in care nu este nevoie sa se realizeze un alt temei juridic, precum consimtamantul persoanei, iar art.7, alin (4) nu se aplica.

Conform Legii nr. 677/2001 toţi cei care furnizează date cu caracter personal au calitatea de persoană vizată.

Clientii care oferă date sau informaţii cu caracter personal prin completarea formularului de creare al unui cont si bifarea casutei “Sunt de acord” îşi manifestă acordul, în mod liber, expres şi neechivoc, pentru prelucrarea acestor date şi informaţii cu caracter personal de către DCI-II si declara si accepta neconditionat ca este de acord ca datele sale personale sa fie incluse in baza de date a DCI-II. in vederea stocarii, utilizarii si prelucrarii lor, pentru a monitoriza vanzarile, comportamentul clientului, informarea clientilor privind starea si evolutia comenzilor, de cercetare de piata, trimitere de newslettere prin folosirea postei electronice.

In cazul aplicarii art. 6, alineatul (1) lit.”a” din Regulamentul nr.679/2016, daca copilul are sub varsta de 16 ani, prelucrarea datelor cu caracter personal va putea fi efectuata legal, numai daca si in masura in care consimtamantul este acordat sau autorizat de titularul raspunderii parintesti asupra copilului.

DCI-II. garantează păstrarea confidenţialităţii acestor informaţii. 

DCI-II va prelucra datele cu caracter personal pe toată perioada de funcţionare ca persoană juridică de drept privat.

Conform Legii nr. 677/2001, in calitate de client/persoana vizata beneficiaţi de următoarele drepturi:

 • dreptul la informare;
 • dreptul de acces la date;
 • dreptul de intervenţie asupra datelor;
 • dreptul la opoziţie;
 • dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale;
 • dreptul de a va adresa justiţiei.

Totodată, aveţi dreptul să vă opuneţiprelucrării datelor personale care vă privesc şi să solicitaţi ştergerea datelor („dreptul de a fi uitat”).

Nu colectăm cu bună știință informații de la sau despre copii sub 16 ani, iar utilizarea serviciilor noastre de către copiii cu vârsta sub 16 ani este interzisă.

Pentru orice nelămurire în legătură cu exercitarea drepturilor dumneavoastră referitoare la protecţia datelor cu caracter personal vă rugăm să ne contactaţi prin e-mail la adresa:

fizicaliceu@fizicaliceu.com

DCI-II poate furniza datele cu caracter personal ale clientilor, unor terti ce au calitatea de parteneri si furnizori de servicii de curierat (ex. DPD, Fan Courier, Urgent Cargus, GLS, Posta Romana ) numai in baza unui angajament de confidentialitate din partea acestora, ce constituie act aditional la contractul de prestari servicii, in vederea realizarii scopului declarat la punctul 1.1, prin care ne garanteaza ca toate datele cu caracter personal sunt pastrate in siguranta si sunt furnizate in baza legislatiei in vigoare.

Politică de confidențialitate

Site-ul nostru contine cookie-uri.

Cookie-urile sunt texte care sunt salvate de browser-ul tău și transmise către serverul nostru. În cookie-uri se memorează preferințele și anumite informații legate de acțiunile tale. Ele joaca un rol important în facilitarea interacțiunii tale cu site-ul nostru, cum ar fi:

 • memorarea produselor recent vizualizate și afișarea lor în diverse locuri;
 • memorarea produselor adăugate în coș și a numărului de bucăți;
 • momorarea anumitor opțiuni legate de procesul de comandă sau de contul client pentru a evita reintroducerea acestora în fiecare pagină;

Cookie-urile ne mai ajută pe noi ca să monitorizăm cum folosești site-ul pentru a-l îmbunătății în permanență. Pentru asta folosim Google Analytics care își plasează pe site-ul nostru propriile cookie-uri despre care poți citi aici.

Un cookie este format din 2 parti: numele si continutul sau valoarea cookie-ului. Mai mult, durata de existenta a unui cookie este determinata; tehnic, doar webserverul care a trimis cookie-ul il poate accesa din nou in momentul in care un utilizator se intoarce pe website-ul asociat webserverului respectiv.

Cookie-urile in sine nu solicita informatii cu caracter personal pentru a putea fi utilizate si, in toate cazurile în care le folosim noi nu identifică personal utilizatorii de internet.

Exista 2 categorii mari de cookie-uri:

 • Cookieuri de sesiune – acestea sunt stocate temporar in dosarul de cookie-uri al browserului web pentru ca acesta sa le memoreze pana cand utilizatorul iese de pe web-siteul respectiv sau inchide fereastra browserului ( ex: in momentul logarii/delogarii pe un cont de webmail sau pe retele de socializare).
 • Cookieuri Persistente – Acestea sunt stocate pe hard-drive-ul unui computer sau echipament (si in general depinde de durata de viata prestabilita pentru cookie). Cookie-urile persistente le includ si pe cele plasate de un alt website decat cel pe care il viziteaza utilizatorul la momentul respectiv – cunoscute sub numele de “third party cookies” (cookieuri plasate de terti) – care pot fi folosite in mod anonim pentru a memora interesele unui utilizator, astfel incat sa fie livrata publicitate cat mai relevanta pentru utilizatori.

Securitate si probleme legate de confidentialitate

Cookieurile NU sunt virusi! Ele folosesc formate tip text simplu. Nu sunt alcatuite din bucati de cod asa ca nu pot fi executate nici nu pot auto-rula. In consecinta, nu se pot duplica sau replica pe alte retele pentru a se rula sau replica din nou. Deoarece nu pot indeplini aceste functii, nu pot fi considerate virusi.

Cookie-urile pot fi totusi folosite pentru scopuri negative. Deoarece stocheaza informatii despre preferintele si istoricul de navigare al utilizatorilor, atat pe un anume site cat si pe mai multe alte site-uri, cookieurile pot fi folosite ca o forma de Spyware. Multe produse anti-spyware sunt constiente de acest fapt si in mod constant marcheaza cookie-urile pentru a fi sterse in cadrul procedurilor de stergere/scanare anti-virus/anti-spyware.

In general browserele au integrate setari de confidentialitate care furnizeaza diferite nivele de acceptare a cookieurilor, perioada de valabilitate si stergere automata dupa ce utilizatorul a vizitat un anumit site.