PREUNIVERSITARIA_2019

11 MAI 2019 – PREUNIVERSITARIA – Concurs județean de FIZICĂ

Colegiul Național „Dimitrie Cantemir” Onești a organizat în data de 11 mai 2019 Concursul județean de Fizică „PREUNIVERSITARIA – 2019”, înscris în Calendarul județean al proiectelor / competițiilor pe discipline școlare 2019 (Nr. 12980/17.12.2018, p. 40).

Concursul Județean de Fizică „PREUNIVERSITARIA – 2019” se adresează elevilor de liceu, din clasele a XI-a și a XII-a și are ca scop pretestarea și evaluarea sumativă a elevilor care intenționează să urmeze studii universitare la politehnică sau medicină.

Concursul constă într-o probă scrisă sub formă de test grilă după modelul testelor de admitere la instituții de învățământ superior, cu secțiunile:

  • Test tip Politehnica București.  Testul conține 15 itemi tip grilă din capitolele: MECANICĂ, TERMODINAMICĂ, ELECTRICITATE (participă și cei care vor da admitere la Academia Tehnică Militară).
  • Test tip Medicină Iași.  Testul conține 36 itemi tip grilă din capitolele: OPTICĂ GEOMETRICĂ, TERMODINAMICĂ, ELECTRICITATE.
  • Test tip Medicină București. Testul conține 40 itemi tip grilă din capitolele: OPTICĂ GEOMETRICĂ, TERMODINAMICĂ, ELECTRICITATE, OPTICĂ ONDULATORIE.

Subiectele de la simularea organizată în Iunie 2018 sunt disponibile aici.

Premiile acordate la prima ediție a concursului: PREMII

Felicitări și succes participanților la concurs!

*****************************************************

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.